Nee, SpotOn gebruikt geen mesh topology. Een mesh netwerk heeft veel prestatieverlies en kampt vaak met storingen en obstructies. Voor weinig gebruikers is een mesh netwerk prima, bijvoorbeeld voor thuisgebruik. Voor een professioneel netwerk echter niet.

SpotOn levert alleen access points die werken vanuit de cloud. Meestal moeten access points aangesloten worden op één controller (core router/moeder router). Dit hoeft bij de Wifi box van SpotOn niet! Onze controller zit in de cloud. Je kunt de Wifi box dus op elke internetkabel aansluiten en de Wifi boxen herkennen elkaar via de controller die in de cloud zit. Dit maakt het plug&play systeem van SpotOn zo gebruiksvriendelijk