DrayTek logo  DrayTek logo

Doel

Deze handleiding laat zien hoe u een Draytek Vigor-apparaat configureert voor SpotOn.

Vereisten

U hebt de Vigor 2862, 3220, 2926, 2952-serie met 3.9.0-firmware of hoger nodig om door te gaan.

U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201).

Netwerkopzet

Log in op uw Draytek-webinterface en ga naar Hotspot Web Portal. Selecteer Profielinstelling in het linkermenu.

1 1  1 1

Klik op een beschikbare Index, d.w.z. 1 en configureer de volgende parameters:

Schakel dit profiel in: Ja
Portal-methode: External Portal Server
Captive Portal-URL: https://portal.spotonwifi.com/auth/vendor/[CUSTOM ID]/draytek
Omleidings-URL: http://portal.spotonwifi.com

Opmerking: SpotOn support kan u uw CUSTOM ID verstrekken.

2 1  2 1

Selecteer onder “RADIUS Server” het volgende MAC-adresformaat:

aa-bb-cc-dd-ee-ff

3 1  3 1

Klik op "Externe RADIUS-server" en stel de volgende parameters in:

Inschakelen: Ja
IP-adres server: 94.124.94.160
Bestemmingspoort: 1812
Shared Secret: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord
Bevestig shared secret: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord Accounting inschakelen: Ja
Accounting-poort: 1813

Op dit punt is een herstart van de router vereist. Wanneer de router toegankelijk is na opnieuw opstarten, gaat u verder met de volgende stap.

Klik in Hotspot Web Portal > Profielinstelling op Opslaan en Volgende om naar de pagina "Witte lijstinstelling" te gaan. Selecteer het tabblad "Bestemmingsdomein". Voeg de hier vermelde meldingen toe en schakel ze in, één per index.

4 1  4 1

Druk op Opslaan en Volgende om door te gaan. Configureer vervolgens de volgende attributen:

HTTPS-omleiding:
Captive Portal
Detectie: inschakelen
Bestemmingspagina inschakelen na authenticatie: door gebruiker aangevraagde URL
Toegepaste interfaces: <Selecteer SSID('s) waarop u de service wilt inschakelen>

Druk op Voltooien om op te slaan.