1200px Cisco logo.svg  1200px Cisco logo.svg

Doel

Deze handleiding laat zien hoe u een op Cisco WLC gebaseerd WiFi-netwerk voor SpotOn instelt.

Vereisten

Uw Cisco-toegangspunten zouden al met WLC moeten zijn geïntegreerd. Het wordt aanbevolen om de firmware van uw apparaat bij te werken naar de nieuwste beschikbare versie. Deze opstelling is getest op Cisco WLC v8.5.140.0.

U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201).

Netwerkopzet

De eerste stap bij het integreren van SpotOn is het instellen van AAA. Ga in het gedeelte Beveiliging naar RADIUS en selecteer vervolgens Verificatie. Klik op Nieuw om een ​​nieuwe RADIUS-server toe te voegen:

IP-adres: 94.124.94.160
Poortnummer: 1812
Shared Secret: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

1 radius auth  1 radius auth

Klik op de toepassing van de instellingen op te slaan. Op de manier waarop u onder RADIUS heeft gezeten -> Accounting een nieuwe accountingserver met deze instellingen:

IP-adres: 94.124.94.160
Poortnummer: 1813
Shared Secret: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

Klik op de toepassing van de instellingen op te slaan. Ga naar Toegangscontrolelijsten en voeg een nieuwe IPv4-toegangscontrolelijst toe (of een nieuwe FlexConnect ACL als u FlexConnect gebruikt) en noem deze guest_preauth:

2 acl  2 acl

Beweeg de muisaanwijzer over de blauwe pijl en selecteer Add-Remove URL:

4 acl  4 acl

Voeg alle hier gegeven URL's één voor één toe.

5 url  5 url

Ga naar Web Auth en selecteer Web Login Page. Selecteer Extern als het type webauthenticatie en voer de externe Webauth-URL in:

https://portal.spotonwifi.com/auth/vendor/[UW AANGEPASTE ID]/cisco_wlc

Opmerking: SpotOn-ondersteuning kan u uw AANGEPASTE ID verstrekken.

6 web auth  6 web auth

Klik op Toepassen om op te slaan. Ga nu naar WLAN's en open uw WLAN-profiel. Ga naar Beveiliging -> L3-beveiliging en selecteer Webbeleid in "Layer 3 Security". Selecteer guest_preauth in "Pre-authenticatie ACL". Vink "Override Global Config" aan, selecteer Extern als "Web Auth Type" en voer uw Redirect-URL in:

7 security  7 security

Klik op Toepassen om de instellingen op te slaan.

Ga naar het tabblad AAA-servers en schakel authenticatie- en boekhoudservers als volgt in:

aaa123  aaa123

Stel de authenticatieprioriteit als volgt in:

9 order 1  9 order 1

Ga naar het tabblad Geavanceerd en vink de optie AAA Override toestaan ​​aan:

10 aaa  10 aaa

Klik op Toepassen om de instellingen op te slaan.

Selecteer op het tabblad Beheer HTTP-HTTPS en configureer de volgende instellingen:

111 http  111 http

Klik op Toepassen om de instellingen op te slaan. De configuratie is nu voltooid.