Aruba PNG  Aruba PNG

Doel

Deze handleiding laat zien hoe je een Aruba instant Access Point (iAP) voor SpotOn configureert via Aruba Central.

Vereisten

Log in op uw Aruba Central-account. Het wordt aanbevolen dat uw apparaat wordt bijgewerkt met de nieuwste firmwareversie.

U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201).

Netwerkopzet

De eerste stap bij het configureren van uw toegangspunt is het opzetten van een nieuw netwerk. Ga naar Draadloos beheer, selecteer je AP (of AP-groep) en maak een nieuw netwerk aan:

add new  add new

Er verschijnt een configuratiedialoogvenster. Voer de naam (SSID) van uw WLAN-netwerk in en selecteer GAST bij Primair gebruik. Druk op Volgende om verder te gaan:

guest  guest

Bewaar onder VLAN de standaardinstellingen en druk op Volgende om door te gaan:

3 vlan 1  3 vlan 1

Selecteer Extern als het Splash-paginatype. Maak onder Captive portal-profiel een nieuw profiel aan. Selecteer RADIUS-verificatie als Type en voer het volgende in in de velden IP of hostnaam en URL:

IP of hostnaam: portal.spotonwifi.com
URL: /auth/vendor/[CUSTOM ID]/aruba
Poort: 443

Opmerking: SpotOn-ondersteuning kan u uw AANGEPASTE ID verstrekken.

4 portal profile  4 portal profile

Maak onder Primary Server een nieuwe RADIUS-server en voeg de volgende parameters toe:

IP-adres: 94.124.94.160
Auth-poort: 1812
Accounting-poort: 1813
Shared Key: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

5 radius 1  5 radius 1

Selecteer onder Toegangsregels Rolgebaseerd en maak een nieuwe rol aan:

6 roles  6 roles

Maak onder Rollen een nieuw profiel aan met de naam “before_login”. Maak er een nieuwe toegangsregel voor aan:

7 domain  7 domain

Maak op dezelfde manier regels voor alle domeinen die hier worden vermeld. Dit is nodig om captive portal en social login goed te laten werken:

Vink de optie "PRE-AUTHENTICATIE ROL TOEKENNEN" aan en selecteer "before_login".

8 pre auth  8 pre auth

Druk op Voltooien om de configuratie te voltooien.