Aruba PNG  Aruba PNG

Doel

Deze handleiding laat zien hoe u een Aruba instant Access Point (iAP) configureert voor SpotOn.

Vereisten

Log in op de GUI van uw Aruba iAP. Het wordt aanbevolen om de firmware van uw apparaat bij te werken naar de nieuwste beschikbare versie.

U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201).

Netwerkopzet

De eerste stap bij het configureren van uw toegangspunt is het opzetten van een nieuw netwerk. Selecteer onder het netwerkgedeelte Nieuw:

1 new  1 new

Er verschijnt een configuratiedialoogvenster. Voer de naam (SSID) van uw WLAN-netwerk in en selecteer GAST bij Primair gebruik. Druk op Volgende om verder te gaan:

2 guest  2 guest

Bewaar onder VLAN de standaardinstellingen en druk op Volgende om door te gaan:

3 vlan  3 vlan

Selecteer Extern als het Splash-paginatype. Maak onder Captive portal-profiel een nieuw profiel aan. Selecteer RADIUS-verificatie als Type en voer het volgende in in de velden IP of hostnaam en URL:

IP of hostnaam: portal.spotonwifi.com
URL: /auth/vendor/[CUSTOM ID]/aruba
Poort: 443

Opmerking: SpotOn-ondersteuning kan u uw AANGEPASTE ID verstrekken.

4  4

Maak onder Auth Server 1 een nieuwe RADIUS-server en voeg de volgende parameters toe:

IP-adres: 94.124.94.160
Auth-poort: 1812
Accounting-poort: 1813
Shared key: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

5 radius  5 radius

Als u een wachtwoord voor deze SSID wilt instellen, kunt u dit instellen door Encryptie in te schakelen. Om het open te houden, moet versleuteling worden uitgeschakeld. Uiteindelijk zien je instellingen er zo uit. Druk op Volgende om verder te gaan:

6 security  6 security

Selecteer onder Toegangsregels Rolgebaseerd:

7 role based  7 role based

Maak onder Rollen een nieuw profiel aan met de naam “before_login”. Maak er een nieuwe toegangsregel voor aan:

8 domain  8 domain

Maak op dezelfde manier regels voor alle domeinen die hier worden vermeld. Dit is nodig om captive portal en social login goed te laten werken.

Vink de optie "Pre-authenticatierol toewijzen" aan en selecteer "before_login":

9 pre auth  9 pre auth

MAC-formaat

Om Aruba's MAC-formaat dat wordt gebruikt in RADIUS-pakketten compatibel te maken met de RADIUS-server van SpotOn, voegt u de volgende opdrachten toe aan uw SSID-profiel na toegang tot uw Instant AP via de opdrachtregel:

94:b4:0f💿e4:04# configure
94:b4:0f:cd:e4:04 (config) # wlan ssid-profile aruba_guest
94:b4:0f💿e4:04 (SSID-profiel "aruba_guest" ) # auth-pkt-mac-format scheidingsteken voor hoofdletters -
94:b4:0f:cd:e4:04 (SSID-profiel "aruba_guest") # end
94:b4:0f💿e4:04# commit toepassen

De configuratie is nu voltooid.