RuckusLogo 2018 FinalLarge 2400px Standard  RuckusLogo 2018 FinalLarge 2400px Standard

Doel

Deze handleiding laat je zien hoe je Ruckus Smartzone configureert voor SpotOn WiFi. U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201)

• Neem contact op met SpotOn voor een nieuwe [CUSTOMER_ID] en vervang deze in de aanmeldings-url en NAS-ID verderop in dit document

• Ga naar Configuratie → AP-zones

• Maak een nieuwe zone of selecteer een bestaande

• Ga naar AP-zones → AAA

• Klik op 'Nieuw maken' en vul de volgende gegevens in:

Naam guest-wifi-auth

Type RADIUS

Backup RADIUS [ ] Secundaire server inschakelen

IP-adres 94.124.94.160

Poort 1812

Gedeeld geheim: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

Bevestig geheim: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

• Klik op OK

• Klik op 'Nieuw maken' en vul de volgende gegevens in

Naam guest-wifi-acct

Type RADIUS Accounting

Backup RADIUS [ ] Secundaire server inschakelen

IP-adres 94.124.94.160

Port 1813

Shared Secret: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord.

Bevestig geheim: Vraag het SpotOn-team om het RADIUS-wachtwoord

• Klik op OK

• Ga naar Hotspot (WISPr)

• Klik op 'Nieuw maken' en vul de volgende gegevens in:

Portalnaam guest-wifi

Smart Client-ondersteuning geen

Logon-URL (x) Extern

Redirect niet-geverifieerde gebruiker naar de URL voor authenticatie

https://portal.spotonwifi.com/auth/vendor/[CUSTOMER_ID]/ruckus

Redirected MAC-indeling AA:BB:CC:DD:EE :FF

Nadat de gebruiker is geverifieerd (x) Omleiden naar de volgende URL URL van uw keuze

Sessie Timeout 1440

Respijtperiode 60

WISPr Locatie-ID [CUSTOMER_ID]

Vereiste domeinen hier vermeld.

Blacklist

clients1.google.com
clients3.google.com
connectivitycheck.gstatic.com
connectivitycheck.android.com

• Klik op ‘OK’ om deze instellingen op te slaan

• Ga naar ‘WLAN’ en selecteer een bestaande of maak een nieuwe WLAN-configuratie aan

• Voer de volgende gegevens in:

Naam guest-wifi

SSID Voer een naam naar keuze in

Authenticatie Type Hotspot (WISPr)

Methode MAC-adres

Gebruik door de gebruiker gedefinieerde tekst als authenticatiewachtwoord (standaard is het MAC-adres van het apparaat) [ ]

laat uitgeschakeld

MAC-adresformaat AA:BB:CC:DD:EE:FF

Methode Geen

Hotspot (WISPr) Portal guest-wifi

Authentication Service [ ] gebruik de controller als proxy: guest-wifi-auth

Accounting [ ] gebruik de controller als proxy: guest-wifi-acct, Stuur tussentijdse update elke 10 minuten

NAS ID Door gebruiker gedefinieerd: [CUSTOMER_ID]

Clled STA ID AP MAC