logo UniFi  logo UniFi

Overzicht

Deze handleiding laat zien hoe u een door Ubiquiti Networks beheerde controller configureert om toegangspunten te integreren met SpotOn.

Deze handleiding maakt gebruik van schermafbeeldingen van de oude gebruikersinterface van de controller. Bij gebruik van de nieuwste versie van de UniFi-controller bevinden de meeste instellingen zich ergens anders. We raden aan om de klassieke gebruikersinterface te gebruiken voor mensen die niet bekend zijn met de UniFi-controllersoftware. Dit kan bovenaan de instellingenpagina worden geselecteerd:

Schakel deze functie uit:

Vereisten

Dit artikel is van toepassing op Ubiquiti Unifi SDN-controller met firmwareversie 5.11.39 of latere versies. Het is vereist om met deze versies te werken om volledig compatibel te zijn met SpotOn. De toegangspunten moeten firmware 4.0.54 of hoger hebben. (We hebben onlangs (13-7-2021) controller firmware release 6.2.26 getest met AP firmware 4.3.28. Deze combinatie werkt feilloos)

Om Ubiquiti UniFi-implementaties te laten werken met de Ubiquiti-integratie van SpotOn, is het volgende vereist:

• Omdat de UniFi-controller in eerste instantie de portal bedient en doorverwijst naar de servers van SpotOn, moet de UniFi-controller altijd draaien. Voor een Cloud Key of server is dit normaal. Als u de Windows- of Mac desktop UniFi-versie op een normale computer gebruikt, is het belangrijk dat deze computer altijd is ingeschakeld en UniFi draait. Als u de computer afsluit waarop de controller draait, zal het gastportaal NIET werken!

Even belangrijk is dat de UniFi-controller bereikbaar is voor de clientapparaten op het gastnetwerk. De specifieke poorten die worden gebruikt voor het UniFi-gastportaal zijn TCP 8880 en TCP 8843. Aangezien de controller meestal op een externe locatie of op een ander netwerk (VLAN/subnet) draait, moeten deze poorten worden geopend of doorgestuurd in de firewall.

Voor een externe UniFi-controller hoeft u alleen de poorten door te sturen of te openen.

• Voor een lokaal gehoste UniFi-controller in een ander netwerk dan het gastnetwerk, moet verkeer van het gastnetwerk naar de controller op poort 8880 en 8843 worden toegestaan, evenals vastgesteld/gerelateerd verkeer om ervoor te zorgen dat de UniFi-controller kan reageren op de clientapparaten op het gastnetwerk.

• Aangepaste portalbestanden moeten naar de controller worden geüpload. Op Windows, Mac en Linux met een grafische interface kan dit worden bereikt met de Explorer/Finder enz. Voor een cloudsleutel of een headless Linux-server is SSH-toegang vereist. Als je een Cloud Key gebruikt, zorg er dan voor dat je de inloggegevens hebt om in te loggen op SSH. De inloggegevens kunnen mogelijk verschillen van de login tot de controller zelf. Het is meestal gebruikersnaam ubnt of root, gecombineerd met het wachtwoord dat is ingesteld bij de eerste installatie van de Cloud Key.

U kunt ervoor kiezen om het apparaat zo te configureren dat het automatisch de laatste firmware-updates ontvangt en installeert.

U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201).

SSID-configuratie

Om uw SSID in te stellen, gaat u naar Instellingen > Draadloze netwerken en maakt of bewerkt u uw draadloze netwerk met de volgende instellingen. Zorg ervoor dat u de "Gastbeleid toepassen (captive portal, gastverificatie, toegang)" aanvinkt

create network2  create network2
ssid settings2  ssid settings2

Hotspot-configuratie

Ga naar Instellingen > Gastbeheer.

Splash-pagina

Zoek het tabblad Gastbeleid en configureer de opties als volgt:

• Guest Portal: vink de optie "Enable Guest Portal" aan.

• Authenticatie: hotspot

• Omleiding: schakel alle opties uit.

Screenshot on 2019 11 01 at 10 56 26 1  Screenshot on 2019 11 01 at 10 56 26 1

Portaalaanpassing

Zoek het tabblad PORTAL AANPASSING en stel in:

• Sjabloonengine: "AngularJS"

• Standaardsjablonen overschrijven: "Sjablonen overschrijven met aangepaste wijzigingen"

Screenshot on 2019 11 01 at 10 56 53  Screenshot on 2019 11 01 at 10 56 53

Zoek het tabblad Hotspot, vink Op RADIUS gebaseerde autorisatie inschakelen aan en schakel alle andere opties uit.

Screenshot on 2019 11 01 at 10 57 37  Screenshot on 2019 11 01 at 10 57 37

RADIUS-serverconfiguratie

Scroll naar beneden naar het RADIUS-tabblad.

Om uw SSID in te stellen, klikt u op Nieuw RADIUS-profiel maken en maakt u uw RADIUS-serverconfiguratie.

Annotation on 2019 11 01 at 11 08 01  Annotation on 2019 11 01 at 11 08 01

Het is noodzakelijk om Accounting inschakelen en Tussentijdse update inschakelen aan te vinken en RADIUS Auth Server en RADIUS Accounting Server dienovereenkomstig in te stellen met de onderstaande gegevens:

RADIUS Auth-server

IP-address: 94.124.94.160 ; Port: 1812

RADIUS Accounting Server

IP-address: 94.124.94.160 ; Port: 1813

RADIUS password / Shared Secret:

Ask the SpotOn team for the RADIUS password

radius settings  radius settings

Sla uw nieuwe Radius-profiel op.

• Profiel: (selecteer de profielnaam die je in de vorige stap hebt ingesteld)

• Verificatietype: CHAP

Screenshot on 2019 11 01 at 10 57 56  Screenshot on 2019 11 01 at 10 57 56

Pre-autorisatietoegang (ommuurde tuin)

Ga op het tabblad Gastbeheer naar het gedeelte Pre-autorisatietoegang en voer de vereiste gegevens in.

Under Site, enable Auto-Optimize Network.

Screenshot on 2019 11 01 at 11 22 07  Screenshot on 2019 11 01 at 11 22 07

Pak het ZIP-bestand uit en kopieer het

Om gasten correct naar onze Splash-pagina te leiden, is het noodzakelijk om de controllerbestanden naar de controllerserver te downloaden.

-> Download het ZIP-bestand

Eigen URL

Vraag het SpotOn-team om uw aangepaste URL.

Na deze stap kunt u de controllerbestanden uitpakken. Het bestemmingspad is afhankelijk van het besturingssysteem waarop uw controller wordt gehost.

• Als uw systeem Linux is, pak het archief dan uit in /usr/lib/unifi/data/sites/default/app-unifi-hotspot-portal

• Als uw systeem een ​​Mac is, pakt u het archief uit naar ~/Library/Application Support/UniFi/data/sites/default/app-unifi-hotspot-portal

• Als uw systeem Windows is, pakt u het archief uit naar %userprofile%\Ubiquiti UniFi\data\sites\default\app-unifi-hotspot-portal

Controleer na voltooiing of spoton_unifi.js de aangepaste URL naar onze Splash-pagina bevat.

*Neem contact op met het SpotOn-team om uw aangepaste URL te ontvangen.

var spotonPortal="PLACE_CUSTOM_URL_HERE";

Als je een hostingservice (bijv. Hostifi) voor de controller gebruikt en geen toegang hebt tot de server, neem dan contact op met je provider om de benodigde bestanden in de juiste map te uploaden.

Als u een Cloud Key heeft:

• Start de Cloud Key opnieuw en pak het ZIP-zip-bestand uit

• Download WinSCP voor CK's bestandssysteeminspectie op https://winscp.net/eng/download.php

• Selecteer SFTP-protocol, poort 22 voor het configureren van de bestandsoverdracht.

• Ga na toegang tot het bestandssysteem naar /srv/unifi/data/sites/<site_name>/app-unifi-hotspot-portal (bijvoorbeeld, als de standaardsite wordt gebruikt, is het juiste pad /srv/unifi/data /sites/default/app-unifi-hotspot-portal)

• Hernoem het oude index.html-bestand naar index.html.default voordat u doorgaat met de overschrijving en kopieer de uitgepakte bestanden daar.

• Zorg ervoor dat het eigendom van bestanden bij gebruikers-unifi en groeps-unifi hoort.