QR-code scannen op iPhone

Scan zo met een iPhone een QR-code:

• Open de app Camera.

• Doe net alsof u een foto maakt van de QR-code. Richt hiervoor de camera op de QR-code. Doe dit met de achterlens (gebruik dus niet de selfie-camera).

• De QR-code verschijnt op het scherm. Breng de QR-code volledig in beeld.

• Het apparaat probeert de code te herkennen. Vervolgens verschijnt bovenaan het scherm een melding om de achterliggende site van de QR-code te openen. Tik op de melding.

QR-code scannen op Android-toestel

Scan zo met een Android-toestel:

• Open de app Camera.

• Richt de camera op de QR-code. Breng de QR-code volledig in beeld.

• Onderaan verschijnt een melding met de achterliggende link van de QR-code. Tik op de melding.

Android toestellen zonder QR scanners

De meeste Android toestellen hebben een QR code scanner ingebouwd in de camera app. Mocht dit niet werken op uw toestel dan kunt u Google Lens installeren. Download de app eerst als dit nodig is. Scan daarna zo een QR-code:

• Zorg dat de app Google Lens is ge├»nstalleerd.

• Open de app Camera.

• Richt de camera op de QR-code. Breng de QR-code volledig in beeld.

• Onderaan verschijnt een melding met de achterliggende link van de QR-code. Tik op de melding.