Wat is de review QR?

De review QR zorgt ervoor dat klanten gemakkelijk een review kunnen plaatsen door simpelweg een QR code te scannen. Na het scannen van de QR code kunnen uw gasten kiezen voor een groene (positieve) smiley of een rode (negatieve) smiley.

Wanneer gasten op de rode smiley (negatief) klikken, kunnen ze hun ervaring achterlaten. Deze feedback, die de gast intern achterlaat, ontvang je onder 'private feedback'. Deze feedback na het klikken op de rode smiley, verschijnt dus niet online.

Als gasten op de groene smiley (positief) klikken, wordt hen gevraagd of ze een recensie willen achterlaten op een door jou gekozen site. Deze feedback ontvang je intern op je account, maar deze reviews verschijnen ook online. Zo krijg je dus meer positieve reviews online.

Wat is privé feedback?

Wanneer klanten op de rode smiley klikken, wordt er gevraagd of ze verbeterpunten kunnen geven. Deze informatie wordt niet online gepost, maar wordt in uw dashboard opgeslagen. Zo kunnen ontevreden klanten hun frustratie kwijt zonder uw online reputatie te schaden. U kunt de reacties vinden onder 'reviews beheren' en dan 'privé feedback'.

Review sites instellen

U kunt meerdere sites instellen waar klanten een review op kunnen plaatsen. De verschillende sites kunt u aanpassen onder 'Instellingen' en dan 'Review Boost'. Hier kunt u sites toevoegen of uitschakelen.

Vervolgens kunt u het live voorbeeld bekijken onder 'Feedback QR' Hier kunt u zien wat uw klanten zien na het scannen van de QR code. (Het screenshot laat het scherm zien na het klikken op de groene smiley)

QR code

De QR code kunt u downloaden en printen onder 'Review QR' onder het kopje 'QR codes' in je Dashboard. Wij hebben al een aantal templates gemaakt die u kunt downloaden en kunt gebruikten. (V1, V2, V3, V4)

U kunt de QR code bijvoorbeeld op uw menukaart plaatsen of presenteren bij het brengen van de rekening. U kunt natuurlijk zelf ook een leuke manier verzinnen om de QR code aan te bieden.

Wanneer u nog vragen heeft kunt u deze stellen in de live chat via de oranje knop rechtsonder in uw SpotOn dashboard.