Wanneer u een export heeft gedaan van uw verzamelde klantprofielen wordt deze export opgeslagen als een .csv bestand. CSV bestanden bestaan niet uit losse kolommen en kunnen moeilijk te lezen zijn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een CSV bestand kan omzetten naar een leesbaar format doormiddel van Excel.

Stap 1:

Maak een export van uw klantenbestand

Stap 2:

Open het gedownloade bestand met Excel

Stap 3:

Klik met uw linkermuisknop op kolom A. hiermee selecteert u alle gegevens die zich bevinden in kolom A.

Stap 4:

Klik in de taakbalk op 'gegevens'

Stap 5:

Klik in de taakbalk onder het kopje 'gegevens' nu op "Tekst naar kolommen"

Stap 6:

Er opent zich nu een venster. Zorg ervoor dat het bestandstype 'gescheiden' is. Klik vervolgens op volgende.

Stap 7:

Vink Komma aan onder de scheidingstekens. Klik hierna op 'voltooien'.

Stap 8:

Excel zal nu de gegevens weergeven in verschillende kolommen. Nu kunt u de gegevens verder gebruiken in Excel, hier kunt u bijvoorbeeld uitgebreid filteren.

Mocht u er toch niet uitkomen neem dan contact op met ons via de oranje chatbubbel rechtsonder en dan helpen wij u verder.