Overzicht

Deze handleiding laat zien hoe u een TP Link Omada-controller configureert om deze te integreren met SpotOn.

Vereisten

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Omada Controller en AP-firmware hebt.

Om TP Link Omada-implementaties te laten werken met de integratie van SpotOn, is het volgende vereist:

• Omdat de Omada-controller in eerste instantie de portal bedient en doorverwijst naar de servers van SpotOn, moet de Omada-controller altijd draaien. Als u de versie van de Windows-desktopcontroller op een normale computer gebruikt, is het belangrijk dat deze computer altijd is ingeschakeld en Omada draait. Als u de computer afsluit waarop de controller draait, zal het gastportaal NIET werken!

• Minstens zo belangrijk is dat de Omada-controller vanaf het internet bereikbaar is voor de servers van SpotOn. De specifieke poort die hiervoor gebruikt wordt is TCP 8088. Dit betekent dat deze poort geopend of geforward moet worden in de firewall. Het betekent ook dat de controller zich achter een statisch IP moet bevinden (of dynamische DNS moet gebruiken), zodat de server van SpotOn die IP/hostnaam kan gebruiken om verbinding te maken met de controller.

U hebt een RADIUS-wachtwoord en een aangepaste URL nodig van het SpotOn-ondersteuningsteam. Chat met ons, stuur een e-mail ([email protected]) of bel ons (050 211 5201).

SSID-configuratie

Om uw SSID in te stellen, gaat u naar Instellingen > Draadloze netwerken > Nieuw draadloos netwerk maken. Voer uw SSID en beveiligingsinstellingen in.

Portaalconfiguratie

Ga naar Instellingen > Verificatie > Portal. Zorg ervoor dat de portaloptie is ingeschakeld. Selecteer in SSID & Netwerk uw SSID. Verificatietype moet Externe RADIUS-server zijn. De authenticatie-time-out is volgens uw vereisten. Selecteer in RADIUS-profiel Nieuw RADIUS-profiel maken. Maak een profiel voor SpotOn's RADIUS op basis van de volgende parameters:

RADIUS Auth-server

IP-address: 94.124.94.160 ; Port: 1812

RADIUS Accounting Server

IP-address: 94.124.94.160 ; Port: 1813

RADIUS password / Shared Secret:

Ask the SpotOn team for the RADIUS password

De authenticatiemodus moet PAP zijn.

Selecteer in Portal Customization External Web Portal en voer uw aangepaste URL in die wordt gedeeld door het SpotOn-ondersteuningsteam (met schema https). Andere instellingen moeten op hun standaardwaarden worden gelaten.

Vink in het gedeelte Toegangscontrole Pre-authenticatietoegang aan en voer de vereiste gegevens in.

Druk onderaan de pagina op Toepassen om deze instellingen op te slaan.